Изкушаваща и богата на вкусове и текстури! Такава е рецептата ни за бургер с разтапящ се чедър Castello®. Вижте как да си го приготвите.

Необходими продукти за 4 бургера:


4 готови за печене бургера от месо по избор

4 резена зрял чедър Castello®

За соса:


200 мл заквасена сметана

1 ч.л. оцет

1 ч.л. дижонска горчица

1 скилидка чесън

щипка сол

Печени моркови:

2 връзки малки моркови
приблизително 500 г
 зехтин

½ ч.л. сол

½ с.л. розов пипер на зърна

1 връзка копър
приблизително 250 г

сок от 1 лимон

щипка сол

маруля айсберг
4 питки за бургери

Приготовление:

• Нарежете на ситно чесъна и смесете със сметаната, оцета, дижонската горчица и солта.
• Загрейте фурната до 175°C.
• Подредете морковите върху лист за печене или в огнеупорна чиния и ги оваляйте в зехтин, сол и розов пипер. Запечете във фурната за около 15 мин.
• Нарежете на ситно копъра и го комбинирайте с лимона и солта.
• Изпечете бургерите на барбекю за 2-3 мин. от всяка страна или до готовност. От горната страна сложете парче чедър Castello® и оставете да се разтопи.
• Препечете питките за бургерите, след което ги покрийте със сметановия сос. Сложете свежа салата и копъра с лимона и затворете с втората част на питката. Сервирайте веднага.

(платено съобщение)